Θέμα: «Βιώσιμη Ανάπτυξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

18 March 2022
Author :  

Η βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα της επιχειρηµατικής στρατηγικής κάθε επιχείρησης. Η ανάπτυξη και η επιχειρηματική εξέλιξη οφείλουν να ανταποκρίνονται και να ακολουθούν τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας φροντίζοντας για τις επόμενες γενιές. Η εστίαση στην βιωσιμότητα βοηθάει στην ανάπτυξη και στην ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Associate Partner - Υπηρεσίες Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΕY Ελλάδος Κιάρα Κόντη, συζητούν για την Βιώσιμη Ανάπτυξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σήμερα.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: - Τι ορίζουμε βιώσιμη ανάπτυξη; - Ποιοι οι βασικοί της πυλώνες; - Για ποιους λόγους αφορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; - Για ποιους λόγους η προστασία του περιβάλλοντος έχει γίνει πιο επιτακτική σήμερα από πότε; - Πως η πανδημία μας οδήγησε στο να αναζητήσουμε βιώσιμες λύσεις; - Ποιος είναι ο αντίκτυπος μιας βιώσιμης προσέγγισης για την κοινωνία μας; - Πως μπορεί μια μικρομεσαία επιχείρηση να συμβάλει στην κλιματική αλλαγή; - Για ποιους λόγους πρέπει να αναπτύξουν οι επιχειρηματίες σήμερα μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης; - Τι αντίκτυπο έχει για τους πελάτες και πιθανούς επενδυτές η ύπαρξη μιας τέτοιας στρατηγικής σε μια μικρομεσαία επιχείρηση; - Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει μια μικρομεσαία επιχείρηση για να ασχοληθεί σωστά με τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και  συγγραφέας του βιβλίου «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Στρατηγική Επιχειρηματική Υπευθυνότητα σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» Κωνσταντίνος Μανασάκης, παρουσιάζει την Βιώσιμη Ανάπτυξη στην πράξη!

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ που αποτελούν την διεθνώς αναγνωρίσιμη και αποδεκτή πλατφόρμα δράσης και επικοινωνίας για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας του πλανήτη, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, και την οικονομική ευημερία.

 

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού - επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 155 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

144 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…