Αποτελεσματικό κατά 90% το εμβόλιο της Pfizer - BioNTech

09 November 2020
Author :  

Η ανακοίνωση των εταιρειών αναφέρει πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν είχε σοβαρές παρενέργειες


Το υποψήφιο εμβόλιο των Pfizer - BioNTech ενάντια στον κορονοϊό είναι κατά 90% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, από τα πρώτα ενδιάμεσα αποτελέσματα, σε δοκιμές ευρείας κλίμακας, για το εμβόλιο των δύο εταιρειών, το οποίο δοκιμάστηκε σε 43.500 ανθρώπους και 6 χώρες.

Τα δεδομένα αυτά φέρνουν κάτι παραπάνω από αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα, καθώς οι ρυθμιστικές Αρχές έχουν δηλώσει πως θα ενέκριναν κάποιο εμβόλιο που θα ήταν τουλάχιστον κατά 50% αποτελεσματικό ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, δεν υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες.

powered by Rubicon Project
«Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα. Η πρώτη φάση των αποτελεσμάτων από το στάδιο δοκιμών 3 του εμβολίου μας παρέχει ενδείξεις ότι το σκεύασμά μας μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση Covid στον οργανισμό», δήλωσε σχετικά ο δρ. Albert Bourla, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρείας Pfizer.

«Πλησιάζουμε σε αυτό το κρίσιμο ορόσημο στο πρόγραμμά μας για την ανάπτυξη εμβολίων, σε μια περίοδο που ο κόσμος το χρειάζεται όσο ποτέ με τα επίπεδα μολύνσεων να σπάνε ρεκόρ, τα νοσοκομεία να φτάνουν στα όριά τους και τις οικονομίες να δίνουν μάχη για να ξανανοίξουν», συμπλήρωσε. Παράλληλα, ο Ugur Sahin, ένας εκ των ιδρυτών της BioNTech, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «ορόσημο».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των δύο εταιρειών, θα καταθέσουν αίτηση για έκτακτη έγκριση του σκευάσματος έως το τέλος του Νοεμβρίου. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν κατασκευαστεί τόσες δόσεις ώστε να παράσχουν ανοσία σε 15 - 20 εκατ. ανθρώπους, σύμφωνα με στελέχη της Pfizer.

158 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…