Print this page

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Σύμης, για την 78η επέτειο της 8ης Μαΐου 1945, η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ, Ελευθερία Φτακλάκη

08 May 2023
Author :  

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Σύμης, για την 78η επέτειο της 8ης Μαΐου 1945, βρέθηκε η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Ελευθερία Φτακλάκη.

Η κα Φτακλάκη παρέστη στη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσoστόμου Β’ και στην ανάγνωση του πανηγυρικού της ημέρας. Στη συνέχεια παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και των τμημάτων Εθνοφυλακής της νήσου.

Η υποψήφια Βουλευτής μετά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των Πεσόντων και την παρέλαση, δήλωσε:

«Tην κορυφαία στιγμή της 78ης επετείου λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τιμάμε σήμερα στην «αρχόντισσα» Σύμη. Η 8η Μαΐου 1945, ημέρα κατά την οποία υπεγράφη στο κτήριο Καψοπουλου το πρωτόκολλο παράδοσης των Γερμανών στους Συμμάχους. Η Σύμη είναι τόπος που έχει διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, καθώς τα κλιμάκια των πατριωτών, ο Ιερός Λόχος και οι συμμαχικές δυνάμεις έγραψαν ιστορία και την απαρχή της διαδικασίας για την επανένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα στις 7 Μαρτίου του 1948. Οι αγώνες και οι θυσίες των Δωδεκανησίων Ηρώων αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης και εξακολουθούν να μας καθοδηγούν στην αδιαπραγμάτευτη προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας» τόνισε η κα Φτακλάκη.

Σημειώνεται ότι κα Φτακλάκη είχε παραβρεθεί νωρίτερα και στην τελετή στο Πνευματικό Κέντρο όπου ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ενώπιον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ανακήρυξε Επίτιμους Δημότες Σύμης τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο και την Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κα Σάκη Κυπραίου, για τη διαχρονική προσφορά τους στη Σύμη.

Φτακλάκη Χατζημάρκος Φλώρος

 

Φτακλάκη1

    

         Η κα Φτακλάκη έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της Σύμης και από τους επίσημους εκπροσώπους και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες για θέματα «νησιωτικότητας», για δυσκολίες και ζητήματα προτεραιότητας αλλά και για βασικές ανάγκες του νησιού.

Φτακλάκη Σύμη 

1981 Views
AigaioTV

Latest from  AigaioTV

Login to post comments
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…