Print this page

Business Plan το βασικό εργαλείο κάθε επιχείρησης

29 March 2021
Author :  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29 Μαρτίου 2021

Θέμα: Business Plan το βασικό εργαλείο κάθε επιχείρησης

Νέο επεισόδιο (Νο 125) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

Σχεδόν όλοι έχουμε ακούσει για το Business Plan και για το πώς μπορεί να μας βοηθήσει στην απόδοση της επιχείρησής μας. Λίγοι ωστόσο Έλληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο, καθώς έχει επικρατήσει η αντίληψη αγορά πως η σύνταξή του δεν είναι απαραίτητη. Η δομή, η στρατηγική και οι χρηματοοικονομικοί δείκτες ενός επιχειρηματικού σχεδίου θα οδηγήσουν την επιχείρηση στην επόμενη μέρα.

Στο νέο τηλεοπτικό επεισόδιο της εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένo στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον φοροτεχνικό & σύμβουλο Επιχειρηματικότητας Θράσο Μίαρη, συζητούν για το Business Plan και την αναγκαιότητά του για κάθε σύγχρονη επιχείρηση.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: - Τι πρέπει να περιμένει ο επιχειρηματίας από ένα Business plan; - Για ποιους λόγους η αντιγραφή έτοιμων templates από το internet είναι καταστροφική - Πως μπορούμε να επιλέξουμε τον κατάλληλο συνεργάτη για τη συγγραφή ενός Business plan; - Ποια η σχέση και ποιες οι διαφορές ενός Business plan και ενός marketing plan; - Πόσο σημαντικό είναι για μια μικρομεσαία επιχείρηση; - Πόσο σημαντική είναι η έρευνα αγοράς σε ένα Business plan; - Ποιο το κόστος ενός Business plan και πόσο καιρό χρειάζεται να ολοκληρωθεί; - Κάθε πότε χρειάζεται αναθεώρηση του πλάνου, αν χρειάζεται; και πολλά άλλα.

Παράλληλα ο Γιώργος Τζεμπέλικος, Επιχειρηματίας – Ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών, εξηγεί στην πράξη πώς χρησιμοποιεί το Business Plan της επιχείρησής του για την ανάπτυξή της. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα βασικά μέρη ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού - επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 120 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 21.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο 17.30 και Κυριακή 20.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή 17.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή 18.30, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή και Πέμπτη 19.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα 23.00 και Παρασκευή 18.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή 20.30 και Κυριακή 13.00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

 

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 125 «Business Plan το βασικό εργαλείο κάθε επιχείρησης» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/business-plan-to-vasiko-ergalei-o-ka-the-epichei-risis/

Χορηγοί Επικοινωνίας

Τηλεοπτικοί σταθμοί αναμετάδοσης:

Ευχαριστούμε για την δημοσίευση!

95 Views
AigaioTV

Latest from  AigaioTV

Login to post comments
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…