Print this page

ΕΚΘΕΣΗ 86 ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 86 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ 1935

07 April 2021 Author :  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Πολιτισμού & Ιστορίας του Δήμου Καλυμνίων, παράλληλα με την μεγάλη Έκθεση 200 ιστορικών αρχείων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση 1821, διοργανώνει άλλη μία σημαντική Έκθεση. Είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 86 χρόνων από την ιστορική εξέγερση του Καλυμνιακού λαού στον Πετροπόλεμο της 7ης Απριλίου 1935 και παρουσιάζει 86 αρχεία, κείμενα, φωτογραφίες και πρωτότυπα έγγραφα των ιταλικών αρχών κατοχής.

Παράλληλα με αυτές, έχουμε εμπλουτίσει με νέα στοιχεία τις Εκθέσεις για την Κατοχή, Εθνική Αντίσταση, Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και Ενσωμάτωση, ώστε ο επισκέπτης να αποκτά ολοκληρωμένη εικόνα για την Ιστορία της Καλύμνου.

Καλούμε τους δημότες του νησιού ,ιδιαιτέρως τη νεολαία μας, με τήρηση των ισχυόντων περιορισμών ,να επισκεφθούν την Έκθεση στην αυλή και τον προθάλαμο του Κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας, που λειτουργεί καθημερινά 08.30-13.30 στο εσωτερικό και όλο το 24ωρο στον φωτιζόμενο αύλειο χώρο. Να ενημερωθούν για την νεώτερη ιστορία μας και να τιμήσουν τους ηρωικούς προγόνους μας που αγωνίσθηκαν για τη δική μας Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία.

284 Views
AigaioTV

Latest from  AigaioTV

Login to post comments
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…