Print this page

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ

22 January 2021 Author :  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

                                  Κάλυμνος 22/01/2021                                              

                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από το συμβάν της χτεσινής πυρκαγιάς στον χώρο του ΧΥΤΑ και τις θλιβερές εικόνες που αντικρίσαμε χτες ,η Δημοτική Αρχή θεώρησε αναγκαίο να δοθούν στη δημοσιότητα οι απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με την πορεία του έργου και τις ενέργειες που έγιναν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που διοικεί τον Δήμο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν παρεμβάσεις στον χώρο είναι η σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2020.Ολοκληρώθηκε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο . Από το σημείο αυτό για να εγκριθεί η μελέτη πρέπει να πάρει έγκριση από 9 διαφορετικές υπηρεσίες. Αυτό ήταν και το πιο χρονοβόρο , γιατί στην πραγματικότητα μεσολαβούσαν 9 στάδια που για το καθένα ξεχωριστά ο Δήμαρχος έπρεπε να στέλνει έγγραφα να παίρνει τηλέφωνα και να ασκεί πίεση με κάθε τρόπο. Προ ημερών ακόμα , εξασφαλίστηκε η τελευταία έγκριση και ο πλήρης φάκελος κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων. Μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα υπάρχει η τελική έγκριση της μελέτης την οποία θα διαβιβάσουμε στον νέο φορέα της Περιφέρειας, στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος με το ποσό των 95000ευρώ και ο οποίος έχει την πλήρη και απόλυτη αρμοδιότητα για την ένταξη του έργου για χρηματοδότηση και θα είναι ο φορέας που θα κάνει διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου.

Εντούτοις, η χθεσινή φωτιά με τον τρόπο που εκδηλώθηκε, τη στιγμή που εκδηλώθηκε, στο σημείο που εκδηλώθηκε μετά την αποχώρηση του φύλακα, ο οποίος δεν ανέφερε τίποτα, δημιουργεί πολλά αναπάντητα ερωτηματικά και γι’ αυτό την προσεχή Τρίτη (αφού περάσει από Οικονομική Επιτροπή) με εντολή Δημάρχου θα κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστου δεδομένου ότι δεν ήταν μια φωτιά σαν τις προηγούμενες που έχουν λάβει χώρα στον χώρο αυτό.

Κατανοούμε απόλυτα την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών. Το θέμα μας αγγίζει με την ίδια ένταση, όσο και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Άλλωστε τόσο εμείς όσο και οι οικογένειες μας υπομένουμε τις βλαβερές συνέπειες στον ίδιο βαθμό.

                                                       Από το Γραφείο Δημάρχου

 

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

 

 

 

                                                                                 

283 Views
AigaioTV

Latest from  AigaioTV

Login to post comments
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…