Print this page

Αγιασμός και εγκαίνια στον πρώτο παιδικό σταθμό της Πάτμου. Με την παρουσία των χορηγών

12 October 2020 Author :  

Ένα όνειρο και ένα σχέδιο ανακούφισης πολλών μητέρων και οικογενειών έγινε πραγματικότητα.

Σε αυτό συνέβαλαν η νέα δημοτική αρχή Πάτμου που με την ιδέα της ενοικίαση ιδιωτικού χώρου και την εξεύρεση χορηγών το έκαναν πραγματικότητα. Ήταν τελικά ένα έργο ΣΎΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΣΔΙΤ)
Χορηγοί :
Eurolife FFH, HOPEgenesis γνωστές στην Πάτμο για τις δραστηριότητες τους ενάντια στην υπογεννητικότητα και η γνωστή σε όλους μας Ομάδα Αιγαίου που για πολλά χρόνια στηρίζει τη μάθηση τη γνώση, την απασχόληση των παιδιών και την υγεία των κατοίκων.

Στα εγκαίνια παρέστησαν μεταξύ άλλων από την πλευρά του Δήμου ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Πέντες ο οποίος έκοψε και την κορδέλα, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, ο Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPE genesis, η Ντενίζ Τσιμή, πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν παρέστησαν ο ιδιοκτήτης του χώρου κ. Λουκάς Γρύλλης και ο πρώην δήμαρχος κ. Στόικος που κατά πληροφορίες δεν είχε προσκληθεί.

Στους χαιρετισμούς ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Πέντες είπε μεταξύ άλλων:

“…..Η ίδρυση του πρώτου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην Πάτμο, αποτελεί ορόσημο και φωτεινό παράδειγμα των αποτελεσμάτων της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς όφελος πάντοτε της κοινωνίας.
Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τη Eurolife FFH, την Ομάδα Αιγαίου και τη Ηοpegenesis, που προέβησαν στην υλοποίηση του οράματος που ενυπήρχε σε πολλούς θεσμικούς και τοπικούς φορείς για πολλά έτη. Εκπροσωπώντας από τη θέση μου την Πάτμια μητέρα, την οικογένεια και τα παιδιά της αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για την ευεργεσία που πραγματοποίησαν»….

O Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH μεταξύ άλλων είπε:
….. «Ως εταιρεία, είμαστε στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας και στόχος μας είναι να υλοποιούμε πράξεις ουσίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Η Eurolife FFH συνεχίζει να είναι στο πλευρό των γυναικών της Πάτμου που θέλουν να γίνουν μητέρες και επιβεβαιώνει με την ενέργεια αυτή την πρόθεσή της να προσφέρει ουσιαστικό έργο στο νησί, ανατρέποντας το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και στηρίζοντας τις νέες οικογένειες”….

O Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPE genesis, ανέφερε:
“…Το πρόγραμμά μας με τη δωρεάν ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε γυναίκες, από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως την ημέρα του τοκετού τους, είχε μεγάλη επιτυχία στο νησί και γι’ αυτό καταλήξαμε, μετά από τρία χρόνια, να φτιάχνουμε έναν παιδικό σταθμό, ο οποίος είναι και ο πρώτος παιδικός σταθμός της Πάτμου, αλλά και ο πρώτος παιδικός σταθμός της HOPEgenesis, η οποία έχει θέσει ως στρατηγική προτεραιότητά της το να συνεχίσει να φτιάχνει παιδικούς σταθμούς για τη στήριξη της οικογένειας…”

Τέλος, η Ντενίζ Τσιμή, Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η Ομάδα Αιγαίου και εγώ προσωπικά νιώθουμε πολύ συγκινημένοι. Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε, μένουμε πιστοί στον στόχο μας που είναι η βελτίωση της ζωής των κατοίκων των μικρών ακριτικών νησιών.

Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζαμε από τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και τις αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού, ότι αυτό που θα γίνει αφορά βρεφονηπιακό σταθμό, στις ταμπέλες αλλά και στους χαιρετισμούς των εμπλεκομένων αναφερόταν ως παιδικός σταθμός.

Και αναρωτιόμαστε τι θα γίνει τελικά, επειδή μεταξύ των δύο υπάρχουν μικροδιαφορές όπως:
ο μεν βρεφονηπιακός δέχεται το μωράκι σχεδόν από τον πρώτο μήνα της γέννησής του διαθέτοντας σχετικό προσωπικό,
ο δε παιδικός σταθμός δέχεται παιδιά από τα δύο έως τα πέντε χρόνια τους, δηλαδή ηλικίες προνηπίου και νηπιαγωγείου με το ανάλογο αλλά διαφορετικό προσωπικό.

Επίσης εντύπωση μας προκάλεσε η πληροφορία ότι τα παιγνίδια που ήταν εγκαταστεστημένα στον εξωτερικό χώρο μεταφέρθηκαν από την παιδική χαρά της Χώρας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Σεραφείμ Κοτσάνης.
Το βράδυ ο Δήμος Πάτμου παρέθεσε δείπνο για 70 άτομα στο εστιατόριο ΠΑΝΤΕΛΗΣ προς τιμήν των χορηγών.

Τέλος να θυμίσουμε ότι μελέτη για βρεφονηπιακό σταθμό προυπολογισμού χρηματοδότησης από την περιφέρεια 2.500.000 ευρώ έχει γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Στόικου στην περιοχή Χοχλακά. Απομένει η ολοκλήρωση της.

 

patmostimes.gr

555 Views
AigaioTV

Latest from  AigaioTV

Login to post comments
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…