Στη Λέρο ο 9ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας «Göran Schildt Regatta 05-09-2018

05 September 2018 Author :  

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου και το Ίδρυμα «Göran Schildt» τον 9ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας με τίτλο: «Göran Schildt Regatta».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Πρόκειται για τον μοναδικό διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στον ελληνικό χώρο και που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές των μεγάλων διεθνών αγώνων. Φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στα 25 σκάφη ενώ οι ιστιοπλόοι ξεπερνούν τα 140 άτομα.
Η προβολή των νησιών μέσα από αυτή την διοργάνωση, τόσο στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις Σκανδιναβικές χώρες είναι τεράστια.

 

Ο 9ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας «Göran Schildt Regatta», διεξάγεται στη μνήμη του διάσημου Φιλανδού συγγραφέα και ιστορικού τέχνης. Ο Göran Schildt λάτρευε την Ελλάδα και την ιστιοπλοΐα και έζησε πολλά χρόνια στη Λέρο. Τα δεκάδες βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες.

Η εκκίνηση γίνεται πάντα από το όμορφο νησί της Λέρου με σταθμούς το Αγαθονήσι, την Σάμο και επιστροφή στην Λέρο για την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων. Τα ιστιοφόρα, που αγωνίζονται στη «Göran Schildt Regatta», θα διανύσουν, συνολική, απόσταση 60 ναυτικών μιλίων.

Στο Ναυτικό Όμιλο Λέρου θα πραγματοποιηθεί έκθεση με φωτογραφίες του Göran Schildt από την δεκαετία του ’50 και ’60 που επισκεπτόταν την Ελλάδα. Σημειώνεται, πως η διοργάνωση γιόρτασε πέρσι, τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Την διοργάνωση στηρίζουν η «Μαρίνα Σάμου» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου.

 

300 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…