Χ. Μπάρδος: Τα πρόστιμα από τους ελέγχους ΚΤΕΟ στη Λέρο αφορούν την χρονική περίοδο μέχρι τις 10-02-2014 21-06-2018

21 June 2018 Author :  

Δήλωση - απάντηση του Εντεταλμένου Μεταφορών Δωδεκανήσου, Χρήστου Μπάρδου, σε Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Λέρου για τους ελέγχους ΚΤΕΟ στο νησί:

«Με πολύ μεγάλη έκπληξη , διάβασα το Δελτίο Τύπου του Δήμου Λέρου σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κατά τους ελέγχους ΚΤΕΟ από την κινητή μονάδα που λειτουργεί στο νησί. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και των ανακριβειών που το Δελτίο Τύπου περιέχει, παραθέτω την χρονική σειρά των γεγονότων:

 

► Τον Φεβρουάριο του 2012 ήταν η τελευταία φορά που η κινητή μονάδα ΚΤΕΟ, που παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επισκέφτηκε για ελέγχους τα νησιά της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα τη Λέρο.

► Τα δελτία ελέγχου των οχημάτων ήταν ενήμερα για τα επόμενα 2 χρόνια.

► Το 2014 η τότε περιφερειακή αρχή όφειλε να μεριμνήσει, ώστε να λάβει απόφαση παράτασης, για να μην υπάρξει πρόβλημα εκπρόθεσμου ελέγχου, αφού η κινητή μονάδα ήταν ακινητοποιημένη. Αυτό δεν έγινε. Αυτή η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα τα δελτία ελέγχου των οχημάτων να λήξουν στις 10-02-2014.

► Με την ανάληψη καθηκόντων από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή, τον Σεπτέμβριο του 2014 και με εντολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, κίνησα όλες τις νόμιμες διαδικασίες και υπέγραψα όλες τις αποφάσεις παράτασης, ώστε οι νησιώτες να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβολής προστίμου σε έλεγχο ΚΤΕΟ, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας, από το τέλος του 2014 και μετά.

Διευκρινίζω ότι τα πρόστιμα αφορούν την χρονική περίοδο μέχρι και τις 10-02-2014. Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη γι αυτά.

Το τηλέφωνο μου είναι πάντα ανοικτό. Ο Δήμαρχος Λέρου δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου για το θέμα, όπως αφήνει να εννοηθεί στην ανακοίνωσή του. Όφειλε να ζητήσει να ενημερωθεί καλύτερα πριν προχωρήσει στην δημοσίευση ενός Δελτίου Τύπου με ασάφειες και ανακρίβειες, που δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις.
Όπως ακριβώς λειτουργούμε πάντα, στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και εκκρεμότητες που “κληρονομήσαμε” από τους προηγούμενους, και στην περίπτωση αυτή, με επιμονή και σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εργαζόμαστε να διορθώσουμε ένα λάθος που δεν δημιούργησε η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου την χρονική περίοδο της δικής μου θητείας.
Υπενθυμίζω ότι Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν εκείνη ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των νησιών για την παροχή υπηρεσίας ΚΤΕΟ στα νησιά όλης της Περιφέρειας που έχουν πληθυσμό άνω των 5000 κατοίκων και δεν διαθέτουν σταθερή μονάδα.»

512 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…