Το νησί της Λέρου επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος 15-01-2019

15 January 2019 Author :  

Το νησί της Λέρου επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος . Ο κ. Χατζημάρκος , συνοδευόμενος από τον Έπαρχο της Π.Ε. Καλύμνου και συνεργάτες του, επισκέφθηκαν το Μπελλένειο Γυμνάσιο – Λύκειο Λέρου με την ευκαιρία τέλεσης του ετήσιου μνημόσυνου του αείμνηστου δωρητή Μπελλένη Παρίση. Ο Περιφερειάρχης στη συνέχεια μίλησε στους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία πρώτη πανελλαδικά διεκδίκησε και έλαβε από εθνικούς πόρους 10 εκατομμύρια ευρώ , παρά το ότι η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στους Δήμους. Τα χρήματα αυτά είπε θα διατεθούν για την επισκευή και συντήρηση των σχολείων των νησιών, με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν. Συγκεκριμένα για το Μπελλένειο ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση και της δεύτερης φάσης των εργασιών συντήρησης του σχολείου, καθώς και τη συνολική παρέμβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου, ενώ όπως είπε εκπονείται η μελέτη για την προσθήκη τεσσάρων νέων αιθουσών στο σχολείο. Τέλος μοίρασε με τους συνεργάτες του στους μαθητές το ανοξείδωτο καλαμάκι που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έφτιαξε στο πλαίσιο της δράσης για την προστασία του Περιβάλλοντος «Keep Aegean Blue”.


Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης με τον Έπαρχο , επισκέφθηκαν το νησί των Λειψών όπου είχαν συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Μάγκο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα που αφορούν το νησί, καθώς και για την εξέλιξη των έργων που η Περιφέρεια υλοποιεί ή προγραμματίζει . Συγκεκριμένα για το γήπεδο ποδοσφαίρου ανέφερε ότι το έργο έχει ανατεθεί και πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει η υλοποίηση του. Όσον αφορά την επισκευή των σχολείων είπε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο Δημοτικό σχολείο η Περιφέρεια θα συνεχίσει σε συνεργασία με το Δήμο και τους εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των αναγκών του Γυμνασίου – Λυκείου. Επίσης ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Καλύμνου η μελέτη για τη τσιμεντόστρωση οδικού δικτύου του νησιού προϋπολογισμού 424. 000 ευρώ . Η υλοποίηση του έργου θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. Ακολούθησε συνεργασία με φορείς του νησιού και επίσκεψη στα σχολεία.
Σήμερα ο Περιφερειάρχης με τον Έπαρχο κ. Θεμέλαρο βρίσκονται και πάλι στη Λέρο όπου θα έχουν συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Κόλλια και φορείς του νησιού.

238 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…