ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ - θα ξεκινήσει στις 18:45

Με την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου συνεχίζουμε το έργο ευθύνης, που μας καταξιώνει στη Ρόδο και μας καθιστά υπερήφανους στην Κάλυμνο 03-06-2019

03 June 2019 Author :  

 

Με τις χθεσινές διαδικασίες, ολοκληρώθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Κάλυμνο. Διαδικασίες, οι οποίες περιείχαν όλα τα ελληνικά προεκλογικά αναμενόμενα, σύμφωνα με τη δική μας, ξεχωριστή νοοτροπία. Αλήθειες και ψέματα, κινήσεις εντυπωσιασμού, ειλικρινείς, ανειλικρινείς δηλώσεις και ευφυολογήματα. Όλα στο τραπέζι. Θεμιτά και αθέμιτα... Το ζήτημα για όλες τις παρατάξεις ήταν, τι θα σκεφτόταν το think tank που είχε ο συνδυασμός στη διάθεσή του και που θα επέφερε περισσότερες ψήφους.
Προσωπικά, ως Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, είμαι υπερήφανη, για τον αγώνα που έκαναν τα στελέχη και τα μέλη μας, που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εκλογές σε Περιφέρεια και Δήμους Ρόδου και Καλύμνου.


Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, για τη συμπόρευση ξανά μαζί του, του Ιδρυτικού Στελέχους της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη, της Καλλιόπης Κουτούζη (εκπρόσωπο της Ένωσης στην Κάλυμνο) και τους έχοντες καταγωγή ή συγγενικές σχέσεις από Κάλυμνο, επανεκλεγμένους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Χρήστο Ευστρατίου, Κώστα Χρυσοχοϊδη και Φιλήμονα Ζαννετίδη.
Επίσης, τον Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας Περιφ. Συμβουλίου Μανώλη Γλυνό, για τη συμμετοχή της Υπαπαντής Κουλλιά (δυναμική Καλυμνιά της Ρόδου). Το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, για την συμμετοχή της Β΄ Αντιπροέδρου μας, Δέσποινας (Νταίζη) Καμπούρη. Το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για τη συμμετοχή του Εφόρου Ταμείου, Νικήτα Μπόλκα, του Ιδρυτικού Στελέχους της Ένωσης Στέφανου Δράκου και του μέλους μας Ιωάννη Τσαγκάρη. Το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη για την συμμετοχή της Φωτεινής Τηλιακού, (επίσης εκπρόσωπο της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου στην Κάλυμνο). Οι συμμετοχές γενικώς των Καλυμνίων που ζουν στη Ρόδο σε ψηφοδέλτια υποψηφίων δημάρχων είναι πάρα πολλές και θα αναφερθούμε εκτενέστερα.
Τέλος ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προσωπικά το Δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή, όχι μόνο διότι μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του, αλλά πρωτίστως, διότι καθόλη τη διάρκεια της θητείας του, τόσον ο ίδιος όσο και ο Αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας, με «επιφόρτισαν με ευθύνες τιμητικές» και με ιδιαίτερα δύσκολους ρόλους: να παρεμβαίνω στις αρμόδιες υπηρεσίες υπουργείων σε Αθήνα και Ρόδο και στα διοικητικά κέντρα, ώστε, τα έργα της Καλύμνου, να προχωρούν με τους νόμιμους τρόπους και να ολοκληρώνονται σύντομα.
Έτσι, βίωσα από πρώτο χέρι, το ξεκίνημα και τη δημιουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, την αύξηση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, μέσα από την εδώ και χρόνια άριστη σχέση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Εμπορικό Διευθυντή της Blue Star Ferries, τις αφαλατώσεις σε Ψέριμο και Τέλενδο, την αποκατάσταση ρευματοδότησης στο ελαιοτριβείο σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και τόσες άλλες δράσεις, στον τομέα της ανάπτυξης της Καλύμνου, όπου ήδη με τον κ. Γαλουζή, είχαμε κάνει προεργασίες.
Είμαι υπερήφανη, ως Καλυμνιά, διότι αποτελεί τιμή για εμάς, τους Καλύμνιους της διασποράς, να λειτουργούμε προς όφελος της πατρίδας.
Εν κατακλείδι και κατά κοινή ομολογία όλων μας, οι εκλογές, ήταν ένα ταξίδι ιδιαίτερα γοητευτικό, συγκλονιστικό, με αρκετό σασπένς και «την αδρεναλίνη στο ζενίθ».
Ο λαός της Καλύμνου, έδωσε το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Το αν αυτό είναι αρεστό ή όχι σε κάποιους, ουδεμία σημασία έχει. Ο Δήμαρχος Καλυμνίων Γιάννης Γαλουζής, αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης, εντιμότητας, αγαστής συνεργασίας και αλτρουϊσμού προς όφελος της Καλύμνου και γνωρίζω καλά πως θα πράξει το καλύτερο, ακόμα και αν χρειαστεί να ξεπεράσει τον εαυτό του.
Για το καλό της Καλύμνου και εφόσον ο Κλεισθένης απαιτεί γόνιμες συνεργασίες, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να γυρίσουμε σελίδα.
Η προεκλογική περίοδος με τις ίντριγκες και το περιβάλλον ταυρομαχίας τελείωσε και η μετεκλογική, απαιτεί εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές. Οι παντός είδους αρένες, θα πρέπει να εκλείψουν από την ατζέντα μας. Αυτό και το μεγαλείο του πολιτικού. Να δέχεται το αποτέλεσμα, είτε είναι υπέρ του, είτε όχι και να διαχειρίζεται με τρόπο ωφέλιμο τη νίκη, αλλά και την ήττα.
Η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, βάσει του καταστατικού της, στηρίζει την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, χάριν της προόδου, της βελτίωσης της καθημερινότητας, της αξιοποίησης και της ανάπτυξης της Καλύμνου. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, αποτελεί σύνθεση δυνάμεων από όλες τις παρατάξεις, με Δήμαρχο το Δημήτρη Διακομιχάλη. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, διότι στη σύνθεση, θα συμμετέχουν και καταξιωμένα στελέχη της παράταξης του Γιάννη Γαλουζή, της Ήρεμης Δύναμης με τα Καθαρά Χέρια.
Συγχαρητήρια στο συμπατριώτη μας Μανώλη Μουσελή, το νέο Έπαρχο Καλύμνου, τον οποίο επίσης η Ένωσή μας στηρίζει, με τη σιγουριά ότι, θα κάνει το καλύτερο για το νησί μας.
Όλοι εμείς, στελέχη και μέλη της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου "Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας" ευχαριστούμε προσωπικά και ξεχωριστά τον καθένα, που μας ψήφισε, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας.
Η Ένωσή μας, θεματοφύλακας των συμφερόντων της Καλύμνου, συνεχίζει το έργο της… Ένα έργο, που στη Ρόδο μας καταξιώνει ακόμα περισσότερο και στην Κάλυμνο μας κάνει υπερήφανους με το αποτέλεσμα.

Για το Δ.Σ.

Μαρία Βάλλα
Πρόεδρος

 

225 Views
AigaioTV
Login to post comments

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων και τον ποργραμματισμό της
Επιτέλους, αναφώνησε σκωπτικά, ο ξενοδόχος μικρής μονάδας στη Ρόδο
Ασάφεια και σχεδόν μηδενική στήριξη στον επισιτιστικό κλάδο
  Αναλυτικά όλες οι εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου με
Σε δύο στάδια η απελευθέρωση του τουρισμού από το εξωτερικό - Από τη
  Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι και πότε γίνονται οι αιτήσεις
Κλειδώνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμόΣε αγώνα δρόμου
«Την ώρα που η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία παραμένουν
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. Χατζημάρκος: «Από αυτή την κρίση, θα βγούμε
Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν, θα λάβουν την
ΕΡΩΤΗΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας
του Νίκου Μελιανού Μια βραδυφλεγής βόμβα με αναμμένο το φιτίλι
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επιστροφή σε μία διαφορετική
Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για την επίλυση ζητημάτων κατά
Δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στους μαθητές της Γ Λυκείου η
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στην πλατεία Κύπρου,
Στις 11 Μαϊου η επιστροφή των μαθητών της Γ' Λυκείου στα θρανία, από
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σε αγορά θαλάμων απομόνωσης και υποδοχής ασθενών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Αναφορά κατέθεσε, προς τον Υπουργό Υγείας, ο
Ικανοποίηση για την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την κυβέρνηση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ο Φ.Σ.Δ με υψηλό αίσθημα ευθύνης καθ’ όλη την
Πάνω από το 90% των επιδομάτων, διεκπεραιώθηκαν από τον ΟΑΕΔ Ρόδου,
Τα μέτρα του σχεδίου για την σταδιακή μετάβαση
Πότε σκοπεύει να μιλήσει στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, τι
«Δεν θα επιτραπεί ο συγχρωτισμός σε αυλές και ταράτσες - Ακόμα δεν
Το τηλεοπτικό κανάλι Αιγαίο TV θα αναμεταδίδει ζωντανά τις Ιερές
Έχουν ήδη επιστραφεί 73 εκ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που ζητάτε,
Υπάρχουν κατηγορίες εποχικών υπαλλήλων που ακόμα δεν έχει πιστωθεί
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αν χαλαρώσουμε, θα
Κανονικά εξελίσσεται η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του
Καλοκαίρι θα κάνουμε, αλλά θα προετοιμαστούμε σκληρά για ενδεχόμενο
Την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών στα νησιά θα ανακοινώσει
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…