ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

AigaioTV

AigaioTV

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δυσκολίες σε πολλά χωριά για την πυροσβεστική, καθώς ξεχασμένα ρέματα έχουν κουβαλήσει φερτά υλικά και νερά μέσα σε κατοικημένες περιοχές

 

Special Olympics Hellas: Απ’ άκρη, σ’ άκρη, σε όλη την Ελλάδα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/9/2020

Ένας νέος κύκλος ανοίγει για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas! Συνεχίζουμε το δεύτερο έτος του Προγράμματος δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για άτομα με νοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους, αυτή τη φορά στην όμορφη Κάλυμνο. Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι ένα τριετές ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 12 Περιφέρειες και ξεκινά και επίσημα στην Κάλυμνο, με το άθλημα του Βowling.

Την Παρασκευή 18.9.2020 σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καλύμνου στις 11 π.μ., θα υπογραφεί Επίσημο Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ των Special Olympics Hellas και του Δήμου Καλύμνου. Στη τελετή θα συμμετέχει ο Πρόεδρος και Πρέσβυς ε.τ κύριος Διονύσιος Κοδέλλας και στελέχη των Special Olympics Hellas, καθώς και ο Δήμαρχος Καλύμνου κύριος Δημήτρης Διακομιχάλης με αντιπροσωπεία του Δήμου.

Η παρουσία των Special Olympics Hellas σε ένα ακόμη νησί της Δωδεκανήσου είναι έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Οργανισμού να συνεχίσει ακούραστα να δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, μοιραζόμενοι τη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.

Η έναρξη του Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Special Olympics Hellas στην Κάλυμνο αποσκοπεί στην -χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση- ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο, καθώς και σε παγκόσμιους αγώνες Special Olympics.

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του Κινήματος των Special Olympics Hellas είναι η ένταξη όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο καθώς και η ευρύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και γίνεται πράξη μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Σημείωση για τους Συντάκτες:

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 32 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

 

Page 1 of 496
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…