Ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου

21 August 2020
Author :  

Ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου

 

- Τραγούδι Μπέττυ Χαρλαύτη,

- Πιάνο Γιάννης Μπελώνης, Κρουστά Στέφανος Θεοδωράκης

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, γιορτάζοντας την συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (1925), διοργανώνει σειρά συναυλιών προς τιμήν του. Θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια του που «σημάδεψαν» τον ελληνισμό για περισσότερο από μισό αιώνα, λυρικές και επικές αναφορές από τους κύκλους τραγουδιών του σε συνεργασία με τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, «ψηφίδες» από τις παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και τα μεγαλειώδη λαϊκά του έργα. Έργα που άφησαν ανεξίτηλα τα «δακτυλικά» τους αποτυπώματα τόσο στην διεθνή μουσική δημιουργία, όσο και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Οι τέσσερις χαρισματικοί, καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι για την καλλιτεχνική τους προσφορά, ερμηνευτές, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη (σολίστρια συναυλιών Ρόδου)  επικυρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την διαχρονικότητα των μηνυμάτων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, μεταλαμπαδεύοντας το βαθύτερο νόημά τους στις νεότερες γενιές.

Μαζί τους στο πιάνο, ο ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
 Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσα από την παρακάτω πλατφόρμα:

https://www.nationalopera.gr/els/alloi-xoroi/item/3185-resital-me-erga-tou-miki-theodoraki

 (Σημείωση: Οι πλατφόρμες διαθέτουν επιλογή ακύρωσης μέσω του mail ώστε να διατεθεί η θέση ξανά στο κοινό).

(Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Υπουργείου Πολιτισμού)

 

www.verena.gr

133 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…