Πέτσας για κορονοϊό: «Θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα και για άλλες επιχειρήσεις»

24 March 2020
Author :  
Ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται αυστηροποίηση των μέτρων
Την επέκταση του «λουκέτου» και σε άλλους κλάδους άφησε ανοικτή ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι το θέμα θα ετίθετο επί τάπητος στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. «Θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για περιορισμό δραστηριοτήτων και σε άλλες επιχειρήσεις ή κλάδους. Κάθε φορά θα εξετάζουμε τα δεδομένα και θα λαμβάνουμε αποφάσεις», είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

«Το ζήτημα είναι να δούμε πού βρισκόμαστε με τα μέτρα που έχουμε πάρει, να δούμε τα οικονομικά μέτρα και τα αποτελέσματα στο Eurogroup, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί όσο αφορά στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 
 

«Δεν εξετάζεται η αυστηροποίηση των μέτρων. Οι επιλογές που μας δίνονται να βγούμε είναι αυτές για να μην παραλύσει η οικονομική και κοινωνική ζωή, αλλά αν γίνουν θα είναι πολύ μικρές κινήσεις», διαβεβαίωσε όσο αφορά στους περιορισμούς κίνησης των πολιτών.

Εξάλλου, επανέλαβε για μία ακόμα φορά τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην γίνει αποδεκτή καμία απόλυση εν μέσω κρίσεως κορονοϊού, τόνισε ότι το μήνυμα στο 13033 είναι δωρεάν, ενώ αναφερόμενος στο υγειονομικό υλικό είπε πως υπάρχει διεθνής ζήτησε και «όλοι διεκδικούν να πάρουν μερίδιο», σημειώνοντας πως «έχουμε κάνει και σημαντικές ενέργειες με ιδιώτες», ενώ όσο αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, έκανε γνωστό ότι, επιχειρούν ήδη 909 γιατροί και νοσηλευτές στις θέσεις τους, ενώ ο αριθμός των προσλήψεων από τις 2.000 που είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα φτάσει στις 2.140. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Αν χρειαστεί θα πάμε και σε έκτακτα μέτρα», διαβεβαίωσε.

 

ethnos.gr

 
145 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…