ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε εξέλιξη ο επαναπατρισμός Ελλήνων

22 March 2020
Author :  

Την Κυριακή 22/3 πρόκειται να αναχωρήσουν οι πτήσεις με Έλληνες από τη Μαδρίτη,

τη Βαρκελώνη, την Πράγα και την Τιφλίδα με προορισμό την Αθήνα, και από το Κίεβο στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα έφτασε και άλλη πτήση στο Ελευθέριος Βενιζέλος από τη Μαδρίτη.

Όλοι οι ταξιδιώτες θα ελεγχθούν στα ειδικά εργαστήρια του ΕΟΔΥ στα αεροδρόμια και θα τεθούν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα κατ’ οίκον. Εν πλω από την Ανκόνα βρίσκεται και το επιβατηγό Cruise Olympia προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια, παρουσία είκοσι αστυνομικών και είκοσι πυροσβεστών, πραγματοποίησαν ελέγχους στους επιβαίνοντες τριών πτήσεων που προσγειώθηκαν την Παρασκευή από τη Βρετανία.

Οι επιβάτες εκτός από τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίον υποβλήθηκαν, συμπλήρωσαν δηλώσεις με τα προσωπικά τους στοιχεία και υποχρεώθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών.

Πολλοί είναι όμως και οι φοιτητές που επιλέγουν να παραμείνουν στην Ιταλία, αποκλεισμένοι στα σπίτια τους και να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους διαδικτυακά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους ομολόγους του προκειμένου διευκολυνθούν οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών.

 

ert.gr

124 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…