ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ - θα ξεκινήσει στις 18:45

1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ''ΣΙΦΝΩΔΕΙΑ'' 2019 (08-07-2019)

08 July 2019
Author :  

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, διοργανώνουν, το 1ο Φεστιβάλ Τέχνης ‘’Σιφνωδεία’’ 2019, στο Αθλητικό Κέντρο Μαρούσα, στην Απολλωνία της Σίφνου, στις 28 & 29 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο.

 

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι:

- Να δημιουργήσουμε ένα Φεστιβάλ, με αυστηρά κριτήρια αισθητικής και Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού, αναδεικνύοντας δίπλα στα εγνωσμένα Μουσικά Σχήματα-Τραγουδοποιούς-Σκηνοθέτες-Χορογράφους την νέα γενιά που μοχθεί να παρουσιάσει το έργο της.

- Να δημιουργήσουμε μέσω του Φεστιβάλ, ένα Διεθνές Δίκτυο ανταλλαγής κουλτούρας και Πολιτισμού.

- Να προβάλλουμε στο πολυπληθές κοινό-επισκέπτες, όπου θα βρίσκονται εκείνη την περίοδο στο νησί, έναν συνδυασμό, της Παραδοσιακής Μουσικής της Ελλάδος με την Σύγχρονη Τέχνη.

Με γνώμονα όλα αυτά τα παραπάνω, επιλέξαμε:

Τo εδραιωμένo εδώ και χρόνια στο Καλλιτεχνικό Στερέωμα, σχήμα των Mode Plagal,σε ένα ταξίδι στην Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική ‘’μπερδεμένο’’, με ήχους Afro,Funk,Jazz,Blues, γιατί  κάθε άνθρωπος φέρει μέσα του ρυθμούς και ήχους όλου του κόσμου.

Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα group, το οποίο εδώ και 20 χρόνια συνεχίζει δυναμικά με την αυθεντικότητα του να ορίζει ορέξεις και διαθέσεις. Οι Human Touch έχοντας τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στο χώρο της μουσικής κινούνται σε ένα ευρύτατο φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων και η μουσική τους, άμεση και επικοινωνιακή, συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα.

Την μουσική παράσταση με τίτλο ''Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ  ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ...'',όπου  οι Stringless επιχειρούν να δώσουν την δική τους άποψη περί αυτού του θέματος.
 Έξι γυναίκες επί σκηνής, τραγουδούν για την γυναίκα, αντλώντας υλικό από την παράδοση της Ελλάδας και των Βαλκανίων, αλλά και από το λαϊκό τραγούδι, την επιθεώρηση, το θέατρο...

Τρεις μουσικούς, τον  Αλέξη Καλοφωλιά ,τον Στέφανο Φλώτσιο  και τον Φώτη Σιώτα),  σ’ ένα ακουστικό project, με το όνομα  "La Mano Del Corazon". Από την παράδοση της φολκ, μέχρι την ένταση του ροκ εν ρολ, την ψυχεδέλεια μέχρι τις  αφηγήσεις των μπλούζ, συνθέτουν ένα ηχητικό φάσμα πολύ πιο ευρύ από τον συμβατικό όρο ‘’ακουστικό’’, που προσκαλεί τον ακροατή σε ένα βιωματικό ταξίδι, μια περιήγηση στον τόπο όπου οι νότες παίζονται με το χέρι στην καρδιά.

         POSTER 35X50       

 

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ‘’ΣΙΦΝΩΔΕΙΑ’’ 2019

 

Κυριακή 28/7/2019

MODE PLAGAL

 STRINGLESS

   

Δευτέρα 29/7/2019

HUMAN TOUCH

LA MANO DEL CORAZON

 

Ώρα  Έναρξης: 21.00

  

262 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…