ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Παιδεία κορυφαία προτεραιότητα για τη χώρα μας» 01-07-2019

01 July 2019
Author :  

«Η Ισχυρή και Αυτοδύναμη Ελλάδα περνάει μέσα από την Παιδεία», επισήμανε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Έκανε ειδική αναφορά στην προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που περιλαμβάνει μεγάλες τομές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Ο κ. Κόνσολας έκανε λόγο για ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας στα Πανεπιστήμια με αυτόνομους και αποτελεσματικούς θεσμούς διοίκησης και αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα.


Αναφέρθηκε στην ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων, κάποια εκ των οποίων μπορούν να ιδρυθούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και να λειτουργήσουν στη Ρόδο.
Αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και περιλαμβάνουν:
- Πρότυπο σχολείο στα Δωδεκάνησα αλλά και σε κάθε νομό, στο οποίο όλοι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσα από εξετάσεις.
- Ενίσχυση της εκμάθησης ξένης γλώσσας στο σχολείο, οι μαθητές ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στο Λύκειο θα γνωρίζουν καλά μια ξένη γλώσσα με κρατική πιστοποίηση.
- Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια που θα είναι συνδεδεμένα με την τοπική αγορά και οικονομία για να γίνει η επαγγελματική εκπαίδευση ένα ουσιαστικό διαβατήριο για την αγορά εργασίας.
- Ενίσχυση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου.
«Οι ανεπτυγμένες χώρες στήριξαν την ανάπτυξή τους πάνω σε πολύ καλά εκπαιδευτικά συστήματα. Μας δείχνουν το δρόμο για το τι πρέπει να κάνουμε και εμείς. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επενδύσει στην Παιδεία», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

213 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…