Print this page

Δημήτρης Γάκης: «Αστυπάλαια: Υπόδειγμα ήπιας τουριστικής ανάπτυξης» 28-06-2019

28 June 2019
Author :  

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στο Βόρειο Συγκρότημα, την Τρίτη 25 Ιουνίου, επισκέφθηκε την Αστυπάλαια και τη Λέρο.

Στην Αστυπάλαια, ο Δημήτρης Γάκης περιόδευσε μαζί με την επίσης υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλλα Γιάνναρου. Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου επισκέφθηκαν μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες, σημαντικές για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των νησιωτών, συνομίλησαν με κατοίκους, επιχειρηματίες αλλά και με επισκέπτες του νησιού, άκουσαν τα προβλήματα τους και αντάλλαξαν απόψεις για τη λύση τους. Κοινή διαπίστωση όλων στον ανοικτό αυτό διάλογο ήταν η παραδοχή της σημασίας των στοχευμένων προγραμμάτων στήριξης των μικρών νησιωτικών Δήμων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί με συνέπεια τα τελευταία 4 χρόνια.

 

Στο Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο, οι δύο υποψήφιοι βουλευτές μίλησαν για τις αναγκαίες βελτιώσεις που θα κάνουν πιο αποτελεσματική τη λειτουργία τους προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών, ενώ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, διαπίστωσαν την επαρκή στελέχωση με επιστημονικό προσωπικό και με ικανοποίηση πληροφορήθηκαν για τη λειτουργία νέου ακτινολογικού μηχανήματος. Στην επίσκεψή τους στη Δ.Ε.Η., τέλος, ο Δημήτρης Γάκης και η Στέλλα Γιάνναρου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και άκουσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για τα σχέδια που απεργάζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για την λειτουργία της επιχείρησης όσο και για το δικό τους εργασιακό μέλλον.

Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου, συναντήθηκαν με το νέο δήμαρχο Αστυπάλαιας Νικόλαο Κομηνέα. Στη συνάντηση εργασίας, συζητήθηκαν το πρόγραμμα και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, με άξονα το διάλογο με τους πολίτες για κάθε αναπτυξιακή παρέμβαση στο νησί, το άνοιγμα σε νέους ορίζοντες με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αστυπάλαιας, τη διαρκή παρουσία του Δήμου σε δράσεις κοινωνικής συνοχής στο νησί.

Για όλα αυτά και για μια σειρά ακόμη θέματα που αφορούν το νησί οι δύο υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου μίλησαν τέλος, με τον νυν δήμαρχο, Πανορμίτη Κονταράτο.

Θα πρέπει άμεσα, είπε ο Δημήτρης Γάκης, να ξεδιπλώσουμε το νησιωτικό μας σχέδιο σε όλες τις εκφάνσεις του και συμπλήρωσε: «Η στελέχωση των μικρών νησιωτικών ΟΤΑ, οι δράσεις ενίσχυσης και προβολής ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, το Μ.Ι., μικρές αλλά και μεγαλύτερες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν ο κανόνας στην επόμενη προγραμματική περίοδο – στην επόμενη 4ετία. Αυτό που ξεκινήσαμε, θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Με διάλογο με τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες. Δεν μπορούμε κάθε φορά να ερχόμαστε διορθωτικά, επικουρικά στις απομακρυσμένες γωνιές του Αιγαίου, αλλά όπως έχω τονίσει στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, θα πρέπει να νομοθετούμε, κυρίως όμως, να ενεργούμε σε κάθε έργο, επένδυση, παρέμβαση και δράση με το κριτήριο της χωρικής και δημογραφικής ιδιαιτερότητας να καθορίζει αυτό που ερχόμαστε να κάνουμε στο νησί».

688 Views
AigaioTV

Latest from  AigaioTV

Login to post comments
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…