Να δοθεί χρονική παράταση στους αλιείς της Δωδεκανήσου για την προμήθεια των ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης στα σκάφη τους, για την αλιεία του είδους Συμιακό Γαριδάκι 14-05-2019

14 May 2019
Author :  

Να δοθεί παράταση στους ψαράδες, για την προμήθεια των ηλεκτρονικών συστημάτων στα σκάφη τους, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νέου Νόμου 1177/21-03-2019 / ΦΕΚ Β 1263/15-04-2019, σχετικά με την αλιεία του είδους Συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval), ζητά ο Μάνος Κόνσολας με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.


Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση, τα αλιευτικά σκάφη θα πρέπει να διαθέτουν σε ισχύ αλιευτική άδεια με το εργαλείο κλωβός (FPO), να έχει εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης σκαφών (VMS) και να τηρεί ηλεκτρονικό ημερολόγιο αλιείας (ERS).
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει, ότι οι αλιείς στα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως στη Ρόδο, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Σύμη, Χάλκη, που δε διαθέτουν τα ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης στα σκάφη τους, δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα να προβούν, άμεσα, στην προμήθεια και εγκατάσταση αυτών των συστημάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν και να κινδυνεύουν με κυρώσεις.
Το Υπουργείο θα πρέπει να εξετάσει την περίπτωση να δοθεί μια παράταση στους ψαράδες για την προμήθεια των συστημάτων αυτών, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νέου Νόμου.

 

50 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…