Η Ελλάδα στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2019 29-01-2019

29 January 2019
Author :  

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, στο Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, η κλήρωση για τους Ημιτελικούς της Eurovision 2019, ανοίγοντας την αυλαία της φετινής διοργάνωσης.

Της κλήρωσης προηγήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον δήμαρχο της Λισαβόνας Duare Cordeiro στον δήμαρχο του Τελ Αβίβ Ron Huldai, ο οποίος έδωσε τη δική του οντισιόν, παίζοντας στη φλογέρα το ηχητικό σήμα της EBU.

 

Και οι δύο δήμαρχοι στις σύντομες ομιλίες τους αναφέρθηκαν στη σημασία της διοργάνωσης και στην προώθηση της διαπολιτισμικότητας, της ετερότητας και της ενότητας των λαών.

Ο Assi Azar και η Loucy Ayoub, οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης, πραγματοποίησαν την κλήρωση που έφερε την Ελλάδα να παρουσιάζει τη συμμετοχή της στον Πρώτο Ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου 2019.

Η Κύπρος θα διαγωνιστεί και αυτή στον Πρώτο Ημιτελικό.

Αναλυτικά η σειρά κατάταξης έχει ως εξής:

Πρώτος Ημιτελικός

Πρώτο Μισό

Δεύτερο Μισό

Σλοβενία

Εσθονία

Λευκορωσία

Πορτογαλία

Τσεχία

Σαν Μαρίνο

Μαυροβούνιο

Ισλανδία

Κύπρος

Γεωργία

Σερβία

Αυστραλία

Φινλανδία

Βέλγιο

Πολωνία

Ουκρανία

Ουγγαρία

Ελλάδα

Στον Πρώτο Ημιτελικό από τους «Big Five» θα συμμετάσχουν η Ισπανία και η Γαλλία, ενώ στον ίδιο Ημιτελικό κληρώθηκε και το Ισραήλ.

Κάθε επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο

 

Για να δείτε το δελτίο Τύπου, καθώς και φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

...

[Περικομμένο μήνυμα] Προβολή ολόκληρου του μηνύματος

116 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…