AigaioTV

AigaioTV

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

“Μεγάλο εθνικό κεφάλαιο η ομογένεια για τη χώρα και τα νησιά μας. Στη “γειτονιά” που ζούμε χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη και σταθερές, αξιόπιστες συμμαχίες, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που διαρκώς έχουμε ως περιοχή”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Πολιτείας του Rhode Island των ΗΠΑ, προέβησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο ελληνικής καταγωγής - από το νησί της Άνδρου - Γερουσιαστής του Rhode Island, Λεωνίδας Ραπτάκης.
Πρόκειται για την ανανέωση και επέκταση του Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί το 1999, μεταξύ της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και της Πολιτείας του Rhode Island, με πρωτοβουλία του τότε Νομάρχη, Σάββα Καραγιάννη.
Η υπογραφή – ανανέωση του Μνημονίου συνεργασίας, έγινε σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη στη Ρόδο, παρόντων του κ. Σάββα Καραγιάννη, καθώς και του διακεκριμένου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Ηλία Τομάζου, ο οποίος στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, υλοποιεί το Summer School της Ρόδου, το μοναδικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών που υλοποιείται στην Ελλάδα με τις ΗΠΑ και που δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες Αμερικανούς φοιτητές ετησίως να έρθουν στη Ρόδο.
Όπως τόνισαν σήμερα τόσο ο κ. Χατζημάρκος, όσο και ο κ. Ραπτάκης, στόχος είναι το Μνημόνιο Συνεργασίας, πέραν των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ήδη υλοποιούνται, να επεκταθεί και σε άλλους τομείς με ισχυρή δυναμική, όπως ο τουρισμός και οι επενδύσεις.
Σε δηλώσεις που έγιναν σήμερα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Περιφερειάρχης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον καταλυτικό ρόλο της ομογένειας στην προάσπιση των εθνικών θεμάτων της χώρας διεθνώς, με βάση το διεθνές δίκαιο. Ειδικότερα ανέφερε:
«Για μας τους Έλληνες, συνολικά, ένα πολύ μεγάλο εθνικό κεφάλαιο αποτελεί η ομογένεια, η οποία υπηρετώντας σε θέσεις ευθύνης, έχει την Ελλάδα σταθερά στη λειτουργία της, αλλά πάνω από όλα, στην καρδιά της. Για μας, για τη δική μας περιοχή και τα νησιά μας, αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι στη γειτονιά που ζούμε χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη και σταθερές, αξιόπιστες συμμαχίες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που διαρκώς έχουμε ως περιοχή. Θέλω στο πρόσωπο του κ. Ραπτάκη να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν τον ίδιο, για τον αγώνα του, όλα αυτά τα χρόνια που ανελλιπώς εκλέγεται στο αξίωμα του γερουσιαστή του Rhode Island, αλλά και τους συναδέλφους του Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι με έναν επίσης σταθερό τρόπο στηρίζουν τα ελληνικά θέματα, που είναι ταυτόσημα με το διεθνές δίκαιο, διότι ως χώρα κινούμαστε σταθερά ακολουθώντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Έχουμε πάντοτε ανάγκη τους υποστηρικτές εκείνους, που την πίστη μας στο διεθνές δίκαιο θα την διατρανώσουν σε όλο τον κόσμο και θα φροντίσουν αυτό να εκφραστεί ως επίσημη πολιτική. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία η συζήτηση θεμάτων της περιοχής μας έχει ξεφύγει από τα σύνορά μας και απασχολεί την διεθνή κοινότητα. Μέρος αυτής της συζήτησης διεξάγεται και στην κεντρική πολιτική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών , με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να έχει έναν ενεργό ρόλο. Σε αυτήν την περίοδο, αισθανόμαστε την ανάσα όλων αυτών των ανθρώπων που σε θέσεις ευθύνης, σε δημόσια αξιώματα στις ΗΠΑ φροντίζουν να παρουσιάζουν τις ελληνικές θέσεις. Αυτό μας κάνει υπερήφανους και πιο αισιόδοξους. Αυτή τη σχέση πρέπει να την διατηρούμε πάντα στενή και ζεστή».
Για το Μνημόνιο Συνεργασίας, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Σήμερα ανανεώνουμε τη συμφωνία που το 1999 είχε υπογραφεί ανάμεσα στην Πολιτεία του Rhode Island και την τότε Νομαρχία Δωδεκανήσου, επί ημερών του κ. Σάββα Καραγιάννη. Είναι μια συμφωνία η οποία στόχο έχει να φέρει κοντά και το πολιτικό προσωπικό των δύο περιοχών και την επιστημονική κοινότητα και την επιχειρηματική κοινότητα και ει δυνατόν και τους πολίτες των δύο περιοχών. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, στην πορεία του χρόνου από το 1999, έχουμε λαμπρά παραδείγματα τα οποία έχουν φέρει αποτελέσματα, με δράσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στις πολιτικές που κάθε τόπος πρέπει να αναπτύσσει. Αυτούς τους ανθρώπους, όπως ο κ. Ραπτάκης και ο κ. Τομάζος, με αυτή τη ζεστασιά, την αγάπη, την αφοσίωση και την ενέργεια που δίνουν στον κοινό μας στόχο, οφείλουμε πάντοτε να τους τιμούμε, να είμαστε κοντά τους και να συνεργαζόμαστε».

Στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί του Αντ1 με τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο, Παναγιώτη Στάθη και Αλεξάνδρα Καΰμένου ήταν σήμερα το πρωί καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός.
https://www.youtube.com/watch?v=tjkvzsdiVuc&feature=youtu.be
Σε Μάτι και Συμφωνία των Πρεσπών τα γύρισε η ΝΔ από την πρώτη κιόλας μέρας Κυβέρνησης
«Η τραγωδία στο Μάτι και η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν τα δυο κύρια θέματα που η ΝΔ στήριξε όλη την αντιπολιτευτική της ρητορική».
«Ειδικά για το Μάτι η ΝΔ ζητούσε άρον-άρον την καθαίρεση του τότε Αρχηγού της ΕΛΑΣ, του κ. Τσουβάλα. Αυτοί στηλίτευαν τις αποφάσεις που είχε πάρει ο κ. Τσουβάλας αναφορικά με την εκκένωση, αυτοί τον κατηγορούσαν για τους λάθος χειρισμούς του στην κατάσταση, λέγοντας ότι έστελνε τους ανθρώπους μέσα στην φωτιά. Και μετά από όλα αυτά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας τον κ. Τσουβάλα. Αυτή είναι η μικροπολιτική λογική της ΝΔ για την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι και τώρα φάνηκε καθαρά ότι η στάση της εκείνες τις μέρες είχε μόνο αντιπολιτευτικό σκοπό».
«Επίσης η ΝΔ σήκωσε όλο το βάρος της αντίδρασης στη Συμφωνία των Πρεσπών, στελέχη της συμμετείχαν στα συλλαλητήρια- όπως ο κ. Παναγιωτόπουλος, νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας που έβγαζε selfie στις συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας στην Θεσσαλονίκη- και τώρα τόσο ο κ. Βαρβιτσιώτης, όσο και ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλάνε για μια επωφελή Συμφωνία μεταξύ των δυο Κρατών. Ποια είναι λοιπόν η θέση της ΝΔ για την Συμφωνία των Πρεσπών; Δεν οφείλουν μια απάντηση στον ελληνικό λαό;»

Ξεκίνησε η ένταξη έργων, στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου ΑΝΔΩ ΑΕ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, τέσσερα έργα δημόσιου χαρακτήρα που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και την ενίσχυση δομής που απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες, συνολικού προϋπολογισμού 1,25 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο Πρόγραμμα CLLD – Leader του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 - 2020, στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου ΑΝΔΩ ΑΕ.

Στη σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης συνεργασίας, ύψους 325.000,00 €, βάση της οποίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει και θα υλοποιήσει για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου το έργο «Αποκατάσταση και Προμήθεια Χλοοτάπητα Γηπέδου Δαματριάς», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στα νησιά ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον και τη μέριμνά της για τον αθλητισμό και για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές να γίνουν περισσότερο ασφαλείς και φιλικές προς τους μικρούς και μεγάλους χρήστες τους.

Page 1 of 243
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…