Άμεση απελευθέρωση των δύο Στρατιωτικών μας αλλιώς επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.-1 18-04-2018

18 April 2018
Author :  

Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών απαιτεί εδώ και τώρα σύσσωμος ο Ελληνικός λαός επισήμανε σε σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς στο πλαίσιο συζήτησης που έγινε στην Ευρωβουλή για το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο Στρατιωτικών μας.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «συζητείται για δεύτερη φορά εδώ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η πάνδημη απαίτηση του Ελληνικού Λαού για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα ήδη για 48 ημέρες στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Στις 12 Μαρτίου μετά από παρέμβασή μου εδώ στην Ολομέλεια ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Ταγιάνι, εξέφρασε την συμπαράσταση όλων μας προς τους δύο Στρατιωτικούς και ανέλαβε συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την απελευθέρωσή τους».


Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και όμως παρά την Απόφαση και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 Μαρτίου αλλά και τις πιέσεις της ΕΕ στον Ερντογάν στη συνάντηση της Βάρνας, εντούτοις οι δύο Στρατιωτικοί μας παραμένουν στις τουρκικές φυλακές χωρίς να τους έχει καν απαγγελθεί κατηγορία, κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους. Πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι οφείλουν να απελευθερώσουν άμεσα τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς αλλιώς θα υποστούν οικονομικές και άλλες κυρώσεις».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ταυτόχρονα η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, τις αρχές της καλής γειτονίας και να σταματήσει τις απειλές κατά της Ελλάδας.
Η Δήλωση Συμπαράστασης του Εμμανουέλ Μακρόν προς την Ελλάδα κατά των τουρκικών απειλών απαντώντας σε σχετική παρέμβασή μου σήμερα το πρωί εδώ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στέλνει αποφασιστικό μήνυμα προς τον Ερντογαν ότι η Τουρκία βαδίζει πλέον σε επικίνδυνες ατραπούς».

949 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…