Το νέο αεροσκάφος της Airbus θυμίζει αυτά που βλέπαμε στα Star Wars

12 February 2020
Author :  

Οι προγραμματιστές και οι αεροπορικές εταιρείες διερευνούν νέα σχέδια για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

 

 

  Η Airbus SE παρουσίασε ένα νέο μοντέλο ενός κομψού αεριωθούμενου αεροσκάφους με πίσω τις μηχανές, όμοιο με αυτά που βλέπαμε στην τηλεόραση, στις ταινίες Star Wars.

 

Το αντίγραφο του μοντέλου για τις ανάγκες της παρουσίασης, μήκους δύο μέτρων, και παρουσιάστηκε στο Air Show της Σιγκαπούρης την Τρίτη, διαθέτει τη λεγόμενη «άτρακτο με υβριδικά φτερά» που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.

 

Η πρώτη δοκιμή που έκανε η Airbus στο μοντέλο, το οποίο ονομάζεται Maveric, ήταν τον περασμένο Ιούνιο στη Γαλλία και η εταιρεία θα συνεχίσει τις πτήσεις στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, δήλωσε ο σχεδιαστής της στην πόλη Τουλούζ.

 

«Χρειαζόμαστε αυτά τα μικρά, δοκιμαστικά μοντέλα για να αξιολογήσουμε το αν αυτά θα είναι έργα βιώσιμης και ασφαλούς λειτουργίας», δήλωσε ο Ζαν Μπρις Ντιμόν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Airbus. «Επιπλέον, χρειαζόμαστε αυτές τις ανακαλύψεις, αυτές τις τεχνολογίες για να ανταποκριθούμε στην περιβαλλοντική μας πρόκληση».

Οι προγραμματιστές και οι αεροπορικές εταιρείες διερευνούν νέα σχέδια για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η ανάμειξη των πτερυγίων με την άτρακτο -τύπου Star Wars- είναι μία από τις πολλές πιθανές λύσεις.

 

Το Maveric έχει τη δυνατότητα να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων έως και 20% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα κλασικά αεροσκάφη και ανοίγει δυνατότητες για διαφορετικά συστήματα προώθησης και σχέδια καμπίνας, σύμφωνα με την Airbus.

 

 

ΠΗΓΗ:https://www.protothema.gr/

183 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…